Nutriționiștii susțin că dacă o lună nu pui limba pe alcool corpul tău trece printr-o transformare. Pentru a vă convinge de concluziile la care au ajuns cercetătorii australieni, trebuie să stați o lună pe uscat.
Cele mai evidente beneficii este claritatea minții și menținerea unei greutăți corporale sănătate. Asta dacă luăm în calcul faptul că alcoolul conțin sare și zahăr, ceea ce provoacă balonare și inflamație.
Îmbunătățirea memoriei, claritatea mentală, creșterea capacității de concentrare, reducerea riscului de depresie și anxietate și un somn odihnitor, precum și pierderea kilogramelor în plus și reducerea presiunii asupra ficatului, care începe să se curețe la doar o oră de la ultima băutură, sunt câteva dintre efectele pozitive care se observă rapid.
Pe de altă parte, alcoolul poate genera și o serie de efecte negative asupra organismului, care se manifestă pe termen lung.
Creier: Consumul excesiv de alcool poate afecta concentrarea, judecata, starea de spirit și memoria, crescând riscul de accident vascular cerebral și de a dezvolta demența.
Inimă: Consumul excesiv de alcool crește tensiunea arterială și poate duce la leziuni ale inimii și atacuri de cord.
Ficat: Consumul de trei-patru băuturi pe zi crește riscul de a dezvolta cancer la ficat sau ciroză hepatică.
Stomac: Una-două băuturi consumate zilnic pot crește riscul de cancer intestinal, de stomac sau de ulcer gastric.
Fertilitate: Consumul regulat de alcool reduce nivelul de testosteron la bărbați, numărul de spermatozoizi și fertilitatea. În cazul femeilor, le poate afecta menstruația.
Preluat de la: Publika.md