Cazul bebelușului găsit mort la o uzină de sortare a deșeurilor din Capitală. Ce spun psihologii despre mama micuţului

Corpul neînsufleţit al unui nou-născut a fost găsit luni seara de către angajaţii unei uzine de reciclare a deşeurilor din sectorul Ciocana al Capitalei. Băieţelul a fost găsit chiar pe linia de sortare a gunoaielor. Potrivit medicului legist venit la faţa locului, micuţul era deja în stare de putrefacţie.

Corpul bebeluşului a fost transportat la Centrul de Medicină Legală pentru a fi stabilite circumstanţele în care a fost adus pe lume, dar şi cauza exactă a morţii.

Echipa Publika a mers la faţa locului, însă administrația uzinei, dar şi angajaţii au refuzat să ofere detalii.

Oamenii legii au iniţiat o cauză penală şi întreprind măsuri pentru a o identifica pe mama pruncului. Psihologii spun că cea care a abandonat micuţul ar avea tulburări.

„Mai mult mă duce gândul că mama ar fi o femeie în toată firea care mai are copii, starea economică este rea, iar acum în contextul pandemiei este foarte dificil la persoanele care nu lucrează, posibil nu are soţ. După cum ştim, de cele mai multe ori la baza abandonului stă depresia, abandonul personal… frica, anxietate poate şi dispreţ, frustrare faţă de sine”, a declarat Svetlana Arnaut, psiholog.

În 2018, tot la un punct de reciclare din sectorul Ciocana, a fost descoperit cadavrul unui nou-născut într-o cutie aruncată la gunoi. Într-un alt caz, din ianuarie, o femeie şi-a abandonat bebeluşul într-un cărucior dintr-un bloc din Buiucani. Iar în această vară, o femeie a născut în timp ce era la muncă în câmp, într-un sat din raionul Nisporeni. După ce a născut, femeia şi-a lăsat pruncul în podgorie, unde a fost găsit de către trecători.


Preluat de la: Publika.md