Care este starea de sănătate a lui Diego Maradona, după ce a suferit o operație pe creier

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona va mai rămâne câteva zile în spital după operaţia suferită pe creier, marţi, la Buenos Aires, pentru îndepărtarea unui hematom subdural, a declarat, joi, medicul său personal, Leopoldo Luque, citat de AFP și agerpres.ro.

Maradona (60 ani) a avut ”episoade de confuzie legate de o abstinenţă, care necesită un tratament de mai multe zile”, a afirmat Luque, fără a explica despre ce abstinenţă este vorba, însă a precizat că fostul campion mondial ”este de acord” cu diagnosticul.

Diego Maradona a fost consumator de cocaină, însă acum, potrivit apropiaţilor, ar fi dependent de alcool.

”Diego se simte foarte bine. Tomografia a arătat bine”, a adăugat medicul argentinian, care afirmase mai devreme că pacientul său doreşte să fie externat din clinica din Olivos, oraş aflat la nord de Buenos Aires.

Diego Maradona, antrenorul echipei Gimnasia y Esgrima La Plata, a fost operat cu succes pe creier, marţi seara, pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

Maradona a fost transferat la clinica din Olivos după o primă spitalizare, luni, în oraşul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires. Intervenţia chirurgicală de marţi a durat aproximativ două ore.

La aflarea veştii, grupuri de suporteri s-au adunat la porţile clinicii din Olivos, unde au desfăşurat bannere cu efigia idolului argentinian. Ei s-au bucurat şi au cântat la aflarea veştii că operaţia „Butoiaşului atomic” a decurs bine.

Fostul jucător al echipelor Napoli, FC Barcelona şi Boca Juniors a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani, în principal din cauza stilului de viaţă extravagant pe care l-a dus. În ianuarie 2019, Maradona a ajuns la spital cu sângerări stomacale. El s-a simţit rău şi la Cupa Mondială din 2018, în Rusia, când a fost filmat leşinat în loja sa la meciul Argentina – Nigeria. În 2004, Maradona a fost internat cu probleme cardiace şi respiratorii serioase, din cauza consumului de cocaină. Ulterior a urmat o cursă de dezintoxicare în Cuba şi Argentina, înaintea operaţiei de la stomac din 2005, care l-a ajutat să piardă din greutate. În 2007, s-a internat într-o clinică din Argentina pentru a depăşi problemele cu alcoolul.


Preluat de la: Publika.md