Ca la noi, la nimeni. Subterana de la Râşcani, aflată în reparaţii, nu va avea rampă de acces

Subterana din strada Alecu Russo din sectorul Râşcani al Capitalei, care este în plin process de reparaţie, nu va fi accesibilă pentru persoanele cu dizabilităţi. Treptele sunt prea abrupte şi nu poate fi instalată o rampă pe care să coboare persoanele în scaune cu rotile. Subiectul a fost discutat în cadrul unei şedinţe a primarului cu pretorii de sector. Totuşi, autorităţile promit un lift în loc de rampă. Când va fi instalat acesta şi de unde vor fi găsiţi banii necesari nu se ştie încă.

„Vreau aici să fac o menţiune ce ţine de persoanele cu dizabilităţi. Noi vrem la acest capitol să lucrăm deja în etapa a doua, pentru că noi nu am găsit finanţarea. Acolo o să fie aceste două bare din metal pentru părinţii cu cărucioare. În faza a doua, identificăm finanţe sau surse pentru a face acel lift pentru personae cu deficienţe locomotorii. „, a declarat Vlad Melnic, pretorul sectorului Râşcani.

Lucrările de la subterana din strada Alecu Russo au început în luna mai. Până acum, proiectul a fost realizat în proporţie de 40 la sută.

Pretorul se scuză şi spune că după ce au fost scoase scările de granit, muncitorii şi-au dat seama că treptele sunt într-o stare deplorabilă şi trebuie şi ele înlocuite. Ce-i drept, în iunie, un muncitor de la subterana din strada Alecu Russo a fost surprins lucrând alene: mai degrabă valsa cu târnăcopul decât muncea.

Citeşte şi: FAZA ZILEI! Lucrările de reparaţie în subteranele din Capitală, cu viteza melcului 

Reabilitarea subteranei din sectorul Rîşcani a început cu stângul. Muncipalitatea a evacuat 15 gherete pe care un agent economic le închiria de la Primărie şi le oferea din nou în arendă altor agenţi economici. Vânzătorii au protestat atunci de câteva ori şi au acuzat autorităţile că îi lasă fără un loc de muncă. Autorităţile promit să reabiliteze subterana, să o ilumineze şi să instaleze camere de supraveghere.


Preluat de la: Publika.md