BREAKING NEWS: Ministrul Voicu spune că doar doi moldoveni răpiți de separatiști au fost eliberați

Bălbâială totală a autorităţilor în cazul persoanelor răpite de separatiştii de la Tiraspol. Într-un comunicat de presă, Ministerul de Interne anunţă că toate persoanele sechestrate miercuri au fost eliberate. Totodată, ministrul Pavel Voicu spune că dintre cei patru cetăţeni ai Republicii Moldova doar doi au fost eliberaţi, soarta celorlalţi doi fiind, deocamdată, necunoscută. 

„Este vorba despre nişte cetăţeni care au lucrat anterior în miliţie la ei sau în grăniceri. Noi încă nu cunoaştem nimic, dar întreprindem măsuri să aflăm date sau să găsim rudele lor să vedem ce s-a întâmplat şi cu ei. Noi presupunem că pe cei doi i-au luat ca martori ca să dea depoziţii pe aceştia doi care au fost răpiţi”, a declarat Pavel Voicu. 

Citește și: MAI: Moldovenii răpiți de separatiști au fost eliberați

Pe de altă parte, şeful Comisiei parlamentare Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică, Alexandru Jizdan, a anunţat că, în total, patru persoane au fost reţinute: un poliţist, un angajat al ASP şi alte două persoane care nu deţin funcţii publice. La rândul său, preşedintele Igor Dodon a anunţat, într-o postare pe Facebook, că doar doi moldoveni au fost răpiţi şi că a discutat cu Vladimir Krasnoselski la acest subiect şi a cerut eliberarea celor reţinuţi. Ulterior, aşa-zisul Minister de Externe din stânga Nistrului a venit cu un comunicat de presă în care anunţă despre faptul că doi moldoveni, angajaţi ai structurilor de forţă, răpiţi miercuri nu mai sunt în arest. Pretinsele autorităţi spun că au fost reţinut un grup de persoane, fără să precizeze numărul exact al acestora.  

Citește și: Două persoane reţinute de regimul separatist de la Tiraspol, eliberate

Reprezentanţii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, instituţie care gestionează dosarul moldovenilor sechestraţi de separatiştii de la Tiraspol, nu au venit până la această oră cu nicio comunicare publică.


Preluat de la: Publika.md