Belarusul a ridicat elicoptere militare pentru a doborî baloane cu mesaje împotriva regimului Lukașenko

Belarusul a ridicat elicoptere militare pentru a doborî opt baloane lansate din Lituania cu mesaje împotriva regimului Lukașenko.

Imaginile cu aparatele belaruse care acționează contra baloanelor au fost date publicității chiar de către Ministerul Apărării de la Minsk. Belarusul acuză autoritățile din Lituania de încălcarea spațiului aerian și a transmis o notă către Ministerul Afacerilor Externe de la Vilnius privind incidentul înregistrat, scrie digi24.ro.

Lituania este țara unde s-a refugiat Svetlana Tihanovskaia, contracandidata lui Aleksandr Lukașenko în alegerile prezidențiale din 9 august, când liderul de la Minsk, aflat la putere de 26 de ani, și-a revendicat al șaselea mandat într-un scrutin denunțat ca fiind incorect și fraudulos. Sătui de abuzurile lui Lukașenko și de regimul său profund nedemocratic, sute de mii de belaruși ies în stradă zilnic și protestează, valul de nemulțumire populară căpătând tot mai multă amploare.

În weekend, mii de oameni din țările baltice s-au solidarizat cu protestatarii, formând lanțuri umane până aproape de granița cu Belarusul. 


Preluat de la: Publika.md