AVERTIZARE dură pentru piețele, centrele comerciale, unitățile HORECA din Capitală. Ce riscă acestea dacă nu vor respecta măsurile anti-COVID-19

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă administrațiile piețelor, centrelor comerciale, unităților HORECA și altor agenți economici să respecte cu strictețe măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, obligatorii în municipiul Chișinău.  În caz contrar, activitatea acestor unități va fi sistată pentru o perioadă de până la 3 luni.

O Hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău (CESPMC) la data de 11 octombrie.

De asemenea, în baza aceleiași Hotărâri, se interzic evenimentele, întrunirile și reunirile în grup, în spații închise, cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. Totodată, la evenimentele organizate pentru un număr de până la 50 dev persoane, se vor respecta cu strictețe măsurile de sănătate publică, conform Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19 și prevederilor Hotărârii nr. 13 din 25.07.2020 a CESP a mun. Chișinău, cu modificările ulterioare.

În context, CESPMC reiterează că solicitările întreprinderilor și agenților economici pentru reluarea activităților de divertisment, precum: bowling, cluburi de noapte etc., vor fi respinse.

Totodată, activitățile și evenimentele sportive organizate pe teritoriul municipiului Chișinău se vor desfășura fără suporteri și spectatori.

 


Preluat de la: Publika.md