Au aplelat la o cale extraordinară de atac

În moţiunea de urgenţă depusă la Curtea de Apel din Districtul Columbia, companiile au avertizat că, în lipsa unui ordin de suspendare, legea va intra în vigoare, ceea ce va duce la închiderea TikTok pentru cei peste 170 de milioane de utilizatori lunari din SUA.

Vineri, un complet de trei judecători al curţii de apel a menţinut decizia conform căreia ByteDance trebuie să vândă TikTok în SUA până la începutul anului viitor sau să suporte interdicţia. Avocaţii ByteDance au argumentat că probabilitatea ca instanţa supremă să preia cazul şi să anuleze decizia este suficient de mare pentru a justifica o amânare temporară.

De asemenea, companiile au subliniat că preşedintele ales Donald Trump a promis că va preveni interdicţia, iar această întârziere ar oferi noii administraţii timp să îşi clarifice poziţia, ceea ce ar putea face inutilă interdicţia.

Departamentul de Justiţie nu a comentat imediat.

Legea în cauză conferă guvernului SUA puteri extinse de a interzice aplicaţiile deţinute de companii străine care pot ridica probleme legate de colectarea datelor americanilor. În 2020, administraţia Trump a încercat fără succes să interzică TikTok şi WeChat, măsura a fost blocată în instanţă.

Decizia finală depinde acum de administraţia Biden, care poate acorda o extensie de 90 de zile termenului limită din 19 ianuarie, dar nu este clar dacă ByteDance ar putea demonstra progrese semnificative în direcţia unei vânzări pentru a obţine această extensie.


Preluat de la: Timpul.md