Atenționare la nivel mondial: Ce se întîmplă cu rezervele de aur

Potrivit datelor Asociaţiei Internaţionale pentru Comerţ, producţia minelor a crescut cu doar 0,5% în 2023, comparativ cu un an în urmă. În 2022, creşterea a fost de 1,35%, cu un an înainte a fost de 2,7%, în timp ce în 2020, producţia globală de aur a înregistrat prima scădere dintr-un deceniu, scăzînd cu 1%.

Exploatarea aurului pe scară largă necesită un capital intensiv şi necesită o explorare şi o dezvoltare semnificativă, fiind nevoie în medie de 10 pînă la 20 de ani înainte ca o mină să fie gata pentru producţie.

Chiar şi în timpul procesului de explorare, probabilitatea ca o descoperire să progreseze în dezvoltarea unei mine este scăzută, doar aproximativ 10% din descoperirile de aur la nivel mondial conţin suficient metal pentru a justifica exploatarea minieră.

Pînă în prezent, au fost extrase aproximativ 187.000 de tone metrice de aur, majoritatea provenind din China, Africa de Sud şi Australia. Rezervele de aur care pot fi excavate sînt estimate la aproximativ 57.000 de tone, potrivit United States Geological Survey.


Preluat de la: Noi.md