Atenție la produsele de POST din soia! De ce nu sunt indicate

 Produsele de post din soia pot conține ingrediente „de dulce”, avertizează medicii. Este vorba despre produsele de tip cașcaval din soia, care pot conţine ingrediente de origine animală.

Există unele tipuri de caşcaval produs din soia care conţin cazeină, o proteină din lapte care contribuie la coagularea acestuia, constituind cel mai important component al brânzeturilor.

Acest produs, deşi este fabricat din soia, nu mai poate fi considerat de post, atrag atenţia specialiștii.

Pentru a ne feri de aceste produse, singura soluţie este de să verificăm eticheta. Ingrediente precum cazeină, praf de ou, derivat de ou, zer, praf de zer nu trebuie să se regăsească pe eticheta produselor de post.

Produsele de post din soia nu trebuie consumate zilnic

În ceea ce priveşte produsele de post din soia, specialiştii spun că acestea nu sunt tocmai recomandate.

În niciun caz nu trebuie să mâncăm zilnic astfel de produse. Deşi sunt fabricate din soia, aceasta este modificată genetic şi combinată cu mulţi aditivi alimentari, respectiv E-uri, pentru ca produsul finit să semene, atât din punctul de vedere al gustului, al mirosului, cât şi al culorii, cu alimentul pe care îl imită – salam, parizer, pateu, crenvurşti, caşcaval, spun medicii.

Brânza tofu, cea mai indicată!
Dintre toate aceste produse din soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu. Evident, singura condiţie este ca soia să nu fie modificată genetic. După tofu, pe locul următor se află laptele de soia. Acesta se poate bea zilnic, având în vedere că el este consumat şi de către persoanele cu intoleranţă la lactoză.

Pateul din soia conţine mulţi aditivi, la fel ca şi cel animal, de altfel. La fel şi salamul sau crenvurştii de post. Şniţelul, în afara E-urilor conţinute, este şi prăjit în ulei, iar caşcavalul ne poate întinde o mare capcană, din cauza ingredientelor „de dulce” pe care le conţine uneori.

Potrivit specialiştilor, cel mai bun mod de a consuma soia este acela de a o prepara acasă, tradiţional, la cuptor.

Surse de proteine în perioada postului
În perioada postului, proteinele necesare bunei funcţionări a organismului ni le putem furniza din mazăre, fasole, linte, năut, soia nemodificată genetic şi măsline.

Seminţele de floarea-soarelui, de dovleac, nucile, migdalele, arahidele, alunele de pădure conţin de trei ori mai mule proteine decât carnea. 

csid.ro


Preluat de la: Timpul.md