ATENTAT SÂNGEROS la Kabul: Cel puţin 24 de persoane, inclusiv adolescenţi, au fost ucişi

Cel puţin 24 de oameni, inclusiv adolescenţi, au fost ucişi într-un atentat sinucigaş care a avut loc la un centru de învăţământ din capitala Afganistanului. Potrivit autorităţilor de la Kabul, atacatorul şi-a detonat încărcăturile explozive pe stradă, în faţa instituţiei vizate de atac.

Majoritatea victimelor sunt tineri cu vârste între 15 şi 26 de ani. 57 de persoane au fost rănite în urma deflagraţiei. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic într-un comunicat difuzat pe Instagram. Atentatul a fost condamnat de NATO şi de guvernul afgan. Acesta a avut loc într-o zonă locuită de şiiţi, o minoritate care a fost în trecut ţinta mai multor atacuri din partea grupărilor teroriste.

Serviciul afgan de informaţii a mai anunţat că numărul doi al grupării Al-Qaida a fost ucis în timpul unei operaţiuni a forţelor speciale. Egipteanul Abu Muhsin al-Masri se afla şi pe lista FBI a celor mai căutaţi terorişti.

Autorităţile de la Kabul nu a oferit mai multe detalii despre operaţiune şi nici despre data la care aceasta a avut loc.


Preluat de la: Publika.md