Atac cu cuţitul în China: Cel puţin 39 de elevi au fost răniţi

Cel puţin 39 de elevi şi membri ai personalului unei şcoli primare din oraşul Wuzhou, din sudul Chinei, au fost răniţi joi într-un atac cu cuţitul, a relatat presa de stat chineză. Presupusul atacator ar fi fost un bărbat care a lucrat în cadrul unității de învățământ.

Incidentul a avut loc la ora locală 8.30 (3.30, ora României) într-un cartier din comuna Cangwu, în regiunea autonomă Guangxi, a anunţat într-un comunicat publicat pe site municipalitatea. Mai multe publicaţii străine, care citează autorităţile, scriu că principalul suspect ar fi un paznic în vârstă de aproximativ 50 de ani.

Atacul a avut loc la o școală din orașul Suzhou din regiunea autonomă Guangxi, potrivit unor rapoarte pe Twitter de la ziarul Global Times. 

Ulterior, autoritățile locale au confirmat atacul, spunând că incidentul s-a produs în jurul intervalului orar în care elevii merg în mod normal la cursuri.

”37 de studenți au suferit răni ușoare, iar doi adulți au suferit leziuni mai grave. Treizeci şi şapte de elevi au fost răniţi uşor, iar doi adulţi au fost răniţi mai grav. Toţi au fost internaţi la un spital, iar viaţa nu le este pusă în pericol”, au transmis autoritățile locale.

Poliţia l-a arestat pe suspectul Li, un bărbat în vârstă de 50 de ani care lucrează ca agent de pază în cadrul şcoalii respective, conform portalului chinez de ştiri The Paper.

Printre persoanele rănite se află și directorul instituției de învățământ în care a avut loc incidentul, dar și un alt paznic de securitate, a scris sursa citată.

Videoclipul care a făcut înconjurul lumii prin intermediul rețelelor de socializare arată copiii cu bandaje care ies sau sunt scoși afară dintr-un centru medical, în faţa căruia este adunată o mulţime de oameni.

Acest tip de atac vizând instituţii şcolare nu este rar în statul chinez.

În China, atacurile prin înjunghiere petrecute în şcoli sau grădiniţe sunt de obicei atribuite unor persoane cu tulburări psihice şi inadaptate social.

În ianuarie 2019, 20 de copii au fost răniţi cu ciocanul, la Beijing, într-o şcoală primară.

Cu două luni mai înainte, un tânăr în vârstă de 20 de ani a ucis un copil şia rănit alţi nouă şi doi profesori într-o şcoală tehnică din Yunnan, o provincie situată în sud-estul ţării.

În regiunea Guangxi a avut loc un atac similar în ianuarie 2017, când un bărbat a rănit 11 copii cu un cuţit de bucătărie într-o grădiniţă.

China are un regim de control strict al armelor de foc, aşa încât cele mai multe atacuri sunt efectuate cu ajutorul cuţitelor sau al dispozitivelor explozive.

După atacuri școlare mortale din 2010, guvernul chinez a îmbunătățit securitatea în instituțiile școlare, prin instalarea porților și angajarea agenților de pază, scrie b1.ro.


Preluat de la: Publika.md