Aproape 1,4 milioane de moldoveni urmează să-şi înnoiască pașapoartele în 2021

Peste un milion de moldoveni nu au deţinut la începutul acestui an nici un pașaport valabil, iar peste 360.000 de conaţionali urmează să-şi înnoiască pașapoartele în 2021.

Datele au fost prezentate de Agenția Servicii Publice.

ASP recomandă oamenilor să-și perfecteze din timp pașaportul, pentru a evita cozile în perioada estivală.

Verificarea valabilității pașaportului poate fi efectuată prin accesarea www.asp.gov.md, aplicația „Verifică statutul documentului”.

De asemenea, Agenția Servicii Publice menţionează că cătăţenii îşi pot perfecta actele de identitate şi în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale instituției, conform programului de muncă: de luni până vineri, precum și de luni până sâmbătă – în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, Bălți, Cahul, Anenii Noi, Orhei, Ungheni, Ialoveni, Rezina, Ștefan Vodă, Florești, Sângerei, Soroca și Serviciul eliberare acte de identitate Varnița.  

La dorință, solicitanții pot depune cerere pentru obținerea actelor de identitate în regim de urgență, în 24 de ore, pe întreg teritoriul ţării, de luni până joi, de la 8:00 până la 10:30. În Capitală recepționarea cererilor de urgență se efectuează de la 8:00 până la ora 10:30 și în intervalul orelor 11:00 – 15:00, iar vineri de la 8:00 -10:30, cu înmânarea documentului a doua zi, începând cu orele 8:00.


Preluat de la: Publika.md