Angajații restaurantelor din București au protestat față de restricții. Meniul zilei – șomaj, desertul – faliment

Patronii și angajații teraselor din Centrul Vechi au organizat miercuri un protest pentru a cere redeschiderea restaurantelor. Industria HoReCa traversează o criză fără precedent, după închiderea, în martie, când a fost instituită starea de urgență, a localurilor, informează libertatea.ro.

În timp ce imnul național era difuzat la terasele din zonă, protestatarii au scandat ”Hoții, hoții!”, ”Demisia!” și au purtat pancarte pe care era scris ”Meniul zilei: șomaj” sau ”Nu Covid-ul ne omoară, ci ignoranța voastră”.

”Urmare a crizei datorate pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori”, se arată în comunicatul reprezentanţilor Organizaţiei Patronale HORA.

Reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Octav Dura a declarat că situația e foarte gravă și 40.000 de unități sunt în pericol să se închidă, ceea ce înseamnă că aproximativ 400.000 de angajați ”vor sta cu mâna întinsă la Guvern să le plătescă șomajul”.

”Cerem redeschiderea restaurantelor, pentru că România este singura țară din Europa care are restaurantele închise la interior. Este imoral, anormal și ilogic ce se întâmplă”, a mai declarat Octav Dura.


Preluat de la: Publika.md