Altfel de concerte la Sala cu Orgă. Artiştii au susţinut spectacole online

Pandemia de COVID-19 a paralizat activitatea teatrelor şi a sălilor de spectacole. În această perioadă, unele instituții culturale au decis să difuzeze spectacole pe internet, înregistrate anterior, pentru a menține contactul cu publicul. Administrația de la Sala cu Orgă a mers însă mai departe și a ales să organizeze chiar şi concerte live, deşi dacă acest proces presupune mai mult efort decât ieșirile obișnuite în scenă. E prima experienţă de acest gen atât pentru artişti, cât şi pentru administraţia instituţiei.

Larisa Zubco, directorul Sălii cu Orgă, ne-a povestit că din aceste concerte nu au niciun profit, însă reacția publicului îi motivează să continue.

„De câteva săptămâni am iniţiat concerte foarte bune live din sala de concerte fără public şi vreau să vă spun că aceste concerte spre mirarea noastră au un mare impact. Dacă să deschideţi pagina noastră de Facebook sunt mii şi mii de vizualizări. Pierderi mari nu pot să spun dar oricum sunt careva cheltuieli. E vorba de echipament tehnic”, a spus directorul Sălii cu Orgă, Larisa Zubco.

Deși erau sceptici la început, artiştii s-au convins apoi că și acest gen de spectacole le poate aduce satisfacție.

„Este prima mea experienţă, să cânt în sală goală fără public şi este ceva foarte neobişnuit pentru că nu primeşti feedback de la public, ceea ce este foarte, foarte straniu”, a povestit solista la Teatrul de Operă şi Balet, Anastasia Cuşnir.

Dragoş Vladimir, artist al poporului, este bucuros de această posibilitate oferită de colegi.

„Foarte greu, când cânţi tu eşti antrenat ca sportivul, dar acasă nu poţi să cânţi, nu dă voie la colegi să mergi, nu dă voie la teatru acolo”, a menţionat artistul poporului, Dragoş Vladimir.

Din luna martie, Sala cu Orgă și-a anulat toate spectacolele. Unul dintre cele mai importante a fost Festivalul Internațional „Johann Sebastian Bach”, care urma urma să ajungă la a zecea ediție.


Preluat de la: Publika.md