Pîinea este unul dintre produsele care în nici un caz nu ar trebui păstrata în frigider. Aerul rece nu va face decat s-o usuce mai repede. Cea mai bună opțiune pentru a pastra painea este la temperatura camerei, dar chiar și în aceste condiții nu mai mult de patru zile. Dacă painea este prea mare, o parte poate fi congelata, astfel evitandu-se aruncarea painii uscate sau mucegaite.
Usturoiul
Nici usturoiului nu-i place frigul. Nu este nevoie să-l păstrați în frigider, pentru acest lucru fiind bun orice loc uscat, cum ar fi pe un raft în cămară, dar nu mai mult de două luni. Singura cerință este ca aceasta camara să aibă o ventilație bună – va menține usturoiul proaspăt mai mult timp.
Sosurile picante
Există un stereotip că toate sosurile se păstrează cel mai bine la frigider. Dar, de fapt, cele mai multe dintre ele conțin sare, oțet și zahăr – care sînt conservanți excelenți. Sosul picant poate fi ținut în dulap pînă la trei ani.
Cartofii
Temperaturile scăzute transformă amidonul din cartof în zahăr, fapt care schimbă aroma acestuia. Cel mai bine este să pastrați cartofii într-o pungă de hîrtie în cămară. Evitati pungile de plastic, deoarece acestea nu lasa umezeala sa se evapore si cartofii se strica. De asemenea, rețineți că acestui produs nu-i plac temperaturile scăzute, chiar și 7 grade Celsius ar putea duce la consecințe dezastruoase.
Roșiile
Evitați depozitarea roșiilor în frigider, pentru că aerul rece le transforma în ceva necomestibil. Roșiile iubesc caldura, prin urmare, cu cat mai mult le tineti in frigider, cu atît mai tare acestea se strica. În ciuda faptului că mulți folosesc roșii refrigerate pentru gătit și în salate, aerul rece le face sa capete un gust ciudat. Cel mai bine este sa pastrati roșiile la temperatura camerei. De asemenea, ar fi bine ca acestea sa fie ferite de lumina directă a soarelui.
Ceapa
Ceapa este baza multor feluri de mîncare și cu siguranță aceasta nu trebuie tinuta în frigider. Cea mai potrivita metoda de depozitare este un sac din plasă sau material textil, care sa permita aerului sa circule. Ceapa se pastreaza cel mai bine într-un loc întunecat, deoarece expusa la lumina isi schimbă usor gustul. Si, apropos, nu uitați că ceapa uraste sa stea alături de cartof, acesta elimina gaze și umiditate care grabesc putrezirea cepei.
Preluat de la: Noi.md