Asupra acestui fapt a atras atenția reprezentantul platformei Arboretum.live, Alexandru Sainsus, întrebîndu-se: „Chiar s-au terminat toate problemele de mediu în Moldova și trebuie să creăm urgent un cadru pentru ca țara noastră să devină un poligon pentru ingineria genetică internațională?”, relatează Noi.md.
El a declarat că nu își amintește un astfel de punct în programul partidului de guvernămînt și putem presupune că, dacă ar fi fost anunțat public, acest lucru ar fi eliminat o parte semnificativă de potențiali susținători și alegători.
„Atunci al cui program îl urmărește guvernul nostru? Și-a exprimat opinia vreunul dintre colegii mei din ONG-urile de mediu cu privire la aceste proiecte de lege? Au fost ele prezentate în audieri publice? Oare intrarea Moldovei în circulația internațională a organismelor modificate genetic nu este o decizie strategică pentru țara noastră? Pentru securitatea noastră alimentară și sănătatea populației? Sau acest subiect nu necesită audieri publice?”, a chestionat Alexandru Sainsus.
Potrivit lui, la o examinare a site-urilor de profil ale principalelor instituții, guvernamentale și parlamentare, căutarea nu dă practic nimic la acest subiect, cu excepția cîtorva notificări pe site-ul Ministerului Agriculturii despre importul de făină din soia modificată genetic în scopul creșterii animalelor.
Menționăm că problema importului în țara noastră a produselor care conțin organisme modificate genetic a fost analizată în detaliu în materialul analitic al portalului Noi.md cu titlul „Mentalitate modificată genetic”.
Preluat de la: Noi.md