„Ajutorul de Paște” ți-a ajuns pe card? Astăzi s-a dat start transferurilor către familiile cu copii de până la 5 ani

Familiile care au un copil cu vârsta de până la 5 ani vor primi 1500 de lei plată unică pe card sau la unul dintre oficiile poștale. Pentru cele care au doi copii cu această vârstă, suma va fi de 3000 lei etc.

 

Pentru copiii cu vârsta de peste 5 ani nu a fost prevăzut ajutor de Paște.

Totodată, familiile cu copii cu dizabilități urmează să primească 5 mii de lei pentru fiecare copil, iar cele cu adulți cu dizabilități severe – câte 5 mii de lei pentru fiecare adult.

Valoarea totală a acestui ajutor este de 470 de milioane de lei și de acesta vor beneficia circa 230 de mii de persoane.

La 23 aprilie, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, au anunțat că familiile cu un copii cu vârsta de până la 5 ani vor primi un ajutor de Paște de 1500 de lei, iar cele care au la întreținere o persoană cu dizabilități, vor beneficia de o plată unică de 5000 de lei.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, a venit cu o reacție: „Am văzut multe similitudini cu perioada lui Plahotniuc. Același populism cras în ultimele luni în ajunul alegerilor”.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Radu Marian, declară că, „să critici când ajutoarele ajung la copii și familii este cinic”. „Au sărit ca arși cei din opoziție și foștii guvernanți corupți. Înțeleg că treaba lor e să ne critice orice-ar fi”, a scris parlamentarul.

Expertul economic Veaceslav Ioniță a oferit un comentariu cu privire la ajutorul de Paște anunțat de autorități, în an electoral. „Ajutorul pentru persoanele vulnerabile este binevenit, chiar dacă are o tentă electorală, iar problema reală este faptul că rămânem blocați la acest nivel de „buget de supraviețuire”. Nu există o viziune de dezvoltare, o strategie coerentă care să transforme sprijinul de moment într-un mecanism sustenabil de ieșire din sărăcie. Avem un guvern cu o susținere politică puternică – internă și externă – dar cu rezultate foarte slabe în atragerea de fonduri pentru dezvoltare”, a precizat Ioniță.


Preluat de la: Unimedia.info