Accidentul mortal de la Ciocana: Șoferița de troleibuz a rămas fără permis de conducere

Şoferiţa troleibuzului care a lovit mortal o fetiţă de 12 ani în sectorul Ciocana al Capitalei a fost lipsită de permisul de conducere pentru o perioadă de un an. Decizia a fost luată de magistraţii judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana, care au admis demersul procurorului. Potrivit surselor noastre, femeia avea permis de conducere doar de categoria F, adică pentru conducerea troleibuzelor şi a încheiat cursurile recent. 

„Instanţa de judecată dispune: se admite demersul procurorului, se ridică provizoriu de conducere a mijloacelor de transport pe numele lui .. învinuită de comiterea infracţiunii prevăzută de articolul 464, alineat 3, litera b cod penal, pe un termen de un an începând cu 24 martie”, a decis instanța. 

Totodată, potrivit procurorului de caz, şoferiţa urmează să fie audiată. Până acum, ea doar şi-a recunoscut vina fără a face alte declaraţii. Acuzatorul susţine că ridicarea permisului a fost necesară pentru ca şoferiţa, pe perioada anchetei, să nu mai poată urca la volan.

„Pentru a asigura executarea unei decizii a instanţei, pentru că acest articol prevede anularea permisului, iar ca să fie executată această măsură noi am înaintat demers de ridicare a permisului. Declaraţii a făcut doar în instanţa de judecată, că îşi recunoaşte vina şi atât, îi pare rău sincer pentru fapta comisă”, a menționat procurorul de caz, Radu Talpă. 

Avocatul învinuitei a declarat că clienta sa a solicitat să nu fie prezentă la şedinţă şi demersul să se examineze în lipsa ei. 

”Din prima zi am fost şi suntem în continuare dispuşi să discutăm cu familia. Nu vrem să dăm buzna peste ei, la moment aşteptăm acordul părinţilor pentru a comunica cu ei. Învinuita va contribui în toate măsurile pentru a compensa acel prejudiciu, cel puţin, în forma materială”, a adăugat avocatul șoferiței, Victor Pavlov. 

Joi, şoferiţa troleibuzului a fost eliberată din arest în Penitenciarul 13 şi plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Aceasta are la întreţinere un băiat de 12 ani.

Tragedia a avut loc pe 24 martie, în sectorul Ciocana al Capitalei. Fetiţa de 12 ani a fost lovită mortal de troleibuz, pe bulevardul Mircea cel Bătrân. Copilul traversa strada regulamentar la o trecere nedirijată pentru pietoni.

Potrivit Regiei Transport Electric Chișinău, femeia care se afla la volanul troleibuzului activa de mai mulţi ani la RTEC, iar recent şi-a încheiat cursurile de instruire periodice. În urma acestei tragedii, 8 angajaţi cu funcţie de răspundere din cadrul RTEC au fost suspendaţi din funcţie pe durata anchetei. Totodată, Regia Transport a iniţiat în urma acestei tragedii o anchetă internă. Nu este clar la ce etapa este această anchetă. 


Preluat de la: Publika.md