Miss bikini Marea Britanie 2019, deposedată de titlu din cauza unor postări pe facebook

Jasmine Archer-Jones, 23 de ani, Miss Swimsuit Marea Britanie 2019 a fost ștearsă de pe site-ul competiției după ce ea și iubitul ei au postat pe facebook mesaje împotriva mișcării ”Black Lives Matter”.

Tânăra a și afirmat că ea nu a văzut dovezi cum că afro-americanul George Floyd, decedat pe 25 mai în custodia poliției din Minneapolis, SUA, a fost nevinovat. Jasmine Archer-Jones, din Chester, care s-a mutat în Texas la scurt timp după ce a câștigat titlul anul trecut, a publicat pe 3 iunie o postare controversată în legătura cu valurile de proteste din toată lumea.

Ea a scris: ”Asta este ridicol. Trebuie să înceteze. Toate viețile contează, dacă te uiți atent la statistici, mai multe persoane albe neînarmate decât negre au murit anul trecut”, scrie The Sun.

Ea a adăugat: da, unii oameni pot spune că George Floyd a murit nevinovat, dar mi-e îmi este încă greu să văd aceste dovezi”. Ulterior, Jasmine Archer-Jones a șters postarea. La rândul său, iubitul tinerei a distribuit un meme împotriva mișcării ”Black Lives Matter” (BLM), afirmând că privilegiile albilor sunt o minciună a stângii politice.

Luna trecută, iubitul tinerei a postat o fotografie cu protestatari albi ai mișcării BLM, cu titlul: ”Sentimentul de vinovăție al albilor este real, însă privilegiile albilor sunt o minciună a stângii politice” și a precizat: „Nici eu nu aș fi putut să o zic mai bine”, scrie libertatea.ro.


Preluat de la: Publika.md