Transportatorii, loviţi de COVID-19. Numărul pasagerilor a scăzut cu aproape 50 la sută în primele cinci luni ale anului 2020

Pandemia de COVID-19 a lovit dur în transportatori. În intervalul ianuarie-mai 2020, numărul de pasageri care au călătorit cu microbuzele şi autobuzele a fost de aproape două ori mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Datele au fost prezentate de Biroul Naţional de Statistică. 

În intervalul ianuarie-mai, 22 de milioane 400 de mii de oameni au folosit aceste mijloace de transport, cu 46,6% mai puţini faţă de perioada similară a anului trecut. O descreştere semnificativă a numărului de călători în transportul public rutier s-a atestat în luna mai, cu tocmai 75 de procente comparativ cu 2019.

Mai bine de jumătate din numărul total de călători au fost înregistrați în municipiul Chişinău, urmat de localitățile din centrul țării şi nordul ţării. Cei mai puţini călători i-au avut transportatorii din sudul ţării. 

Au avut mai puţine livrări şi transportatorii de mărfuri pe cale

Pandemia de COVID-19 a fost mai blândă cu transportatorii de mărfuri pe cale rutieră. În primele cinci luni ale anului curent au fost transportate 4,5 milioane de tone de mărfuri, cu aproape şase la sută mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut.


Preluat de la: Publika.md