Sărbătorile Pascale, un test pentru România. Țara vecină este aproape de vârful pandemiei

Sărbătorile pascale sunt un test pentru România. Autoritățile de la Bucureşti au anticipat că în această perioadă se va înregistra vârful pandemiei. Restricțiile sunt extrem de dure, iar amenzile – pe măsură. Şi pentru că a fost interzis mersul la biserică, preoții și voluntarii se deplasează la credincioși, pentru a le împărţi pâine sfințită, vin și agheazmă.

În mesajul adresat enoriaşilor, Patriarhul Daniel a subliniat că Paştele din acest an va fi sărbătorit într-o vreme de tristețe, provocată de pandemie. Capul Bisericii Ortodoxe Române i-a îndemnat pe toți la iubire, mai ales față de cei bolnavi, săraci şi singuri.

”Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos cel răstignit și înviat să binecuvinteze pe toți medicii și pe toți cei care ajută pe cei bolnavi. Să dăruiască poporului român și lumii întregi sănătate și ajutor, speranță, pace și bucurie”, a declarat Capul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel.

Însă există şi preoți care sfidează măsurile impuse de autorități, motiv pentru care vor fi sancţionaţi. În județul Maramureș, 31 de enoriași, împreună cu părintele bisericii au fost amendați pentru că au participat la liturghia din Vinerea Mare.

Totodată, câţiva români din Suceava, au încins un grătar în afara localităţii. O dronă a surprins grupul și le-a stricat tot cheful petrecăreților. Polițiștii au aplicat amezi în valoare de 30 de mii de lei româneşti, echivalentul a 6.200 de euro.

Până acum, în România au fost confirmate peste opt mii de cazuri de îmbolnăviri și 411 decese provocate de COVID-19.


Preluat de la: Publika.md