FILMUL evenimentelor în căutarea lui Gaţcan la Preşedinţie (VIDEO)

Ștefan Gațcan ar fi fost obligat să renunţe la mandatul de deputat în timp ce a fost sechestrat într-un birou, de către un grup de deputați socialiști. Despre asta au anunţat reprezentanţii grupului parlamentar PRO MOLDOVA care au pornit să-l caute pe Gaţcan la Preşedinţie. Într-un comunicat de presă, dar şi într-un live pe Facebook, reprezentanţii PRO MOLDOVA menţionează că Gaţcan a pornit astăzi la Parlament pentru a participa la ședința Comisiei Protecție Socială, dar a ajuns să fie sechestrat şi dus la Preşedinţie.

„Pe drum spre comisie a fost acostat de mai mulți socialiști, luat și dus într-un birou. Vreo două – trei ore a fost ținut acolo, nu am putut să luăm legătura cu dumnealui. Între timp, a fost adus aici, la Președinție, unde stăm deja de aproape o oră și nu putem să intrăm. Credem că domnul Gațcan a fost, de fapt, sechestrat aici, la Președinție”, a menţionat Andrian Candu, președintele grupului parlamentar PRO MOLDOVA.

PRO MOLDOVA a publicat o fotografie din biroul în care ar fi fost sechestrat Ştefan Gaţcan. În imagini apar mai mulţi deputaţi socialişti. Printre ei Vasile Bolea, care are o foaie în faţă. PRO MOLDOVA spune că aceasta ar fi cererea de renunţare la mandat, doar că nu ar fi fost semnată de Ştefan Gațcan. Drept dovadă ar fi numărul demersului de renunţare la mandat care ar arăta lipsă de consecutivitate în procesul de înregistrare la Parlament.

Mai exact, documentul are un numărul de ordine 4, în timp ce demersul de marţi prin care Gaţcan a anunţat că părăseşte fracțiunea PSRM și aderă la PRO MOLDOVA a fost înregistat cu numărul 8. Acest lucru a fost sesizat şi de deputaţii din opoziţie care au publicat neconformităţile pe reţelele de socializare.

L-am sunat pe socialistul Vasile Bolea pentru o reacţie, doar că acesta a închis telefonul imediat ce ne-am prezentat: „Domnule Bolea, de la Publika vă sun, dumneavoastră ați închis telefonul. Avem nevoie de o reacție … – Nu dau reacții, sunt în ședință, nu mă deranjați”. 

Prin urmare, mai mulţi deputaţi de la PRO MOLDOVA au pornit la Preşedinţie ca să-l caute. La un moment dat, de pe poarta Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, situat alături de instituţia prezidenţială, a ieşit un automobil. Deputatul PRO MOLDOVA, Vladimir Cebotari a încercat să verifice dacă Ştefan Gaţcan se află în autoturism. Şoferul l-a luat însă pe capotă.

Citeşte şi: Deputatul Vladimir Cebotari, luat pe capota unei maşini (VIDEO)

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a emis un comunicat de presă în care dezminte informaţiile potrivit cărora Gaţcan s-ar fi aflat la Preşedinţie şi califică acţiunile deputaţilor din opoziţie drept un show.

Citeşte şi: Reacţia Administraţiei prezidenţiale: Ştefan Gaţcan nu s-a aflat în clădirea Preşedinţiei

Citeşte şi: Altercaţii şi îmbrânceli la Preşedinţie (VIDEO)


Preluat de la: Publika.md