Specialiştii de la ANSP avectizează că, consumul de alcool, de asemenea, poate crește riscul infectării cu Covid-19, cauza fiind comportamentul iresponsabil, ca urmare a consumului excesiv de alcool (nerespectarea măsurilor de protecție) și desigur acțiunea asupra sistemului imun al organismului.
Consumul de alcool în perioada pandemiei cu COVID – 19
IMPORTANT: În niciun caz nu se recomandă de a consuma alcool ca metodă de prevenire sau tratament în infecția cu COVID – 19!
Consumatorii de alcool sunt mai vulnerabili la COVID-19 din cauza că sistemul imunitar este slăbit. Convingerea că alcoolul dezinfectează și omoară microbii crează o falsă senzație de protecție împotriva coronavirusului. Chiar dacă s-ar dezinfecta gâtul și esofagul, nările și căile respiratorii rămân infectate și deci boala se menține.
Ca rezultat al consumului de alcool în grup (nerespectarea distanței sociale), ce implică utilizarea în comun a veselei, recipientelor care vin în contact cu mâinile, gura – se facilitează transmiterea virusului. Alte boli concomitente, inclusiv boli pulmonare, precum și fumatul – cresc mult riscul de îmbolnăvire și de complicații în rezultatul infectății cu COVID – 19.
Pentru a evita riscurile cauzate de consumul de alcool în perioada pandemiei de COVID – 19 se recomandă:
IMPORTANT: Soluția pe bază de alcool este recomandată doar extern pentru dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor în combaterea infecției cu COVID – 19.
Preluat de la: Publika.md