Un bărbat riscă ani grei de puşcărie, după ce a şantajat o femeie cu publicarea imaginilor cu caracter intim

Un bărbat din Chișinău a pretins 400 de mii de lei de la o femeie, pentru a nu publica pe internet imaginile cu caracter intim în care apare aceasta.

Potrivit unui comunicat PCCOCS, fapta de şantaj, pe care bărbatul a comis-o împreună cu alte persoane, a fost documentată timp de o lună.

Astfel, s-a stabilit că bănuitul a intrat în posesia unor secvențe video în care victima de 49 de ani apare în scene intime. Acesta i-a expediat mesaje prin aplicația Viber, în care o amenința că va publica pe rețelele de socializare scene intime cu ea, informație cu conținut denigrator, de natură să-i afecteze personalitatea și cariera victimei.

Victima însă a apelat la oamenii legii, care au pornit o cauză penală pentru șantaj.

Astfel, la 29 mai, victima  a transmis prima sumă de 200 euro sub controlul angajaților INI. Iar la 3 iunie curent, bărbatul a fost reţinut de către ofițerii de investigație cu sprijinul angajaţilor BPDS „Fulger”, în momentul în care acesta primea de la victimă a doua tranșă de 6000 de lei.
 
Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar în cazul în care va fi găsit vinovat riscă închisoare pe un termen de la 13 la până 15 ani.


Preluat de la: Publika.md