Incidentul a avut loc în jurul orei 11:45, în zona Balneario 6, pe Playa de Palma, soldîndu-se cu evacuarea imediată a plajei și ridicarea steagului roșu de către salvamari.
Autoritățile au mobilizat bărci de salvare și agenți de mediu pentru a identifica animalul responsabil, însă căutările nu au avut succes. După aproximativ o oră, accesul turiștilor a fost reluat, ridicîndu-se steagul verde, în lipsa unui pericol imediat.
Ipoteza inițială a unui atac de rechin a fost exclusă de experți. Biologul marin Toni Grau a indicat că rana nu prezintă urme caracteristice mușcăturilor de rechin, sugerînd în schimb un posibil atac al unui pește balist, cunoscut pentru agresivitate și dinții asemănători cu ciocul unui papagal.
Și Aniol Esteban, expert în biodiversitate marină la fundația Marilles, a respins ideea unui rechin: „Nu credem că a fost un rechin, deoarece ar fi fost văzut. Statisticile arată că atacurile de rechini în Marea Mediterană sînt extrem de rare. Ipoteza noastră este că atacul ar fi fost provocat de un pește albastru, cunoscut și sub denumirea de anjova”.
Peștele albastru (Pomatomus saltatrix) este un prădător marin puternic, cu o falcă extrem de dezvoltată.
Deși în mod obișnuit nu atacă oamenii, poate deveni agresiv în apropierea țărmului, mai ales în timpul hrănirii sau cînd se simte amenințat.
Preluat de la: Noi.md