Serghei Narîșkin a transmis un mesaj tăios către Polonia și țările baltice, pe care le-a numit „țări provocatoare”. Acesta a spus că, dacă NATO ar ataca Uniunea Statală Rusia-Belarus, primele care ar avea de suferit ar fi chiar statele aflate în linia întâi – Polonia, Lituania, Letonia și Estonia, potrivit Ukrainska Pravda, care citează TASS.
Șeful spionajului rus a susținut că Polonia și vecinii săi baltici sunt „extrem de agresivi, cel puțin verbal” și că se pregătesc intens de o confruntare militară. A dat ca exemplu planurile Varșoviei de a instala 2 milioane de mine antitanc la granița cu Belarus și regiunea rusă Kaliningrad.
Mai mult, oficialul rus afirmă că Polonia „visează” să primească arme nucleare de la SUA. „Este trist”, a spus Narîșkin, adăugând că țările din regiune „nu înțeleg” că tocmai creșterea activității militare la granițele Rusiei și Belarusului a dus la actuala criză gravă din Europa.
Polonezii și balticii ar trebui să înțeleagă – deși încă nu înțeleg – că, în cazul unei agresiuni a Alianței Nord-Atlantice împotriva Uniunii Statale, pagubele vor fi, desigur, pentru întregul bloc NATO, dar într-o măsură mai mare vor suferi primii cei care promovează astfel de idei în cercurile politice din Polonia și din țările baltice”, a spus Serghei Narîșkin.
De cealaltă parte, miniștrii apărării din țările baltice au avertizat că oprirea bruscă a războiului din Ucraina ar duce la o amenințare și mai mare pentru regiunea lor. Iar un nou raport al serviciului german de informații (BND) și al armatei germane arată că Rusia se vede implicată într-un conflict sistemic cu Occidentul și se pregătește pentru un posibil război major cu NATO.
Preluat de la: Unimedia.info