Tudor Ulianovschi, deschis pentru dialog pe susținerea candidaților la prezidențiale, dar cere ca aceștia să-și asume obligația de a contribui la demisia Guvernului

„Acum două zile, președintele Maia Sandu, de la înălțimea funcției sale, acolo unde s-a aflat timp de patru ani, într-un mod neașteptat și nespecific pentru domnia sa, a recunoscut importanța unor candidați autentici la alegerile prezidențiale, inclusiv candidatura mea. Mai exact, dna Sandu m-a scos din „buzunarul oligarhilor” și al „Kremlinului” și mi-a cerut sprijinul, inclusiv al votanților mei, pentru turul al doilea de scrutin. Este surprinzător faptul că am devenit relevant pentru Maia Sandu abia acum, după ce, în campania preelectorală și electorală, am fost marginalizat, cenzurat și blocat la toate nivelurile, inclusiv de mass-media pro-guvernamentală”, susține Tudor Ulianovschi, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Diplomatul a precizat că a primit invitații la discuții atât din partea echipei Maiei Sandu, cât și a lui Alexandr Stoianoglo, dar decizia finală cu privire la sprijinul său va fi luată după dezbaterile electorale de duminică dintre cei doi candidați.

„În spiritul responsabilității și din dorința de a schimba în bine situația din țară, am acceptat să discut cu amândouă tabere. Decizia finală o voi lua după dezbaterile electorale de duminică, dintre cei doi candidați, unde eu, echipa mea și voi, cetățenii Republicii Moldova, așteptăm răspunsuri clare la întrebările importante pe care le avem”, a adăugat el.

Fostul ministru de Externe a mai menționat că, pe lângă demisia Guvernului, va fi deschis la discuții atât timp cât ambii candidați oferă garanții publice ferme că vor continua integrarea europeană a Republicii Moldova și vor lucra în interesul cetățenilor.

„În condițiile actuale, niciun candidat pentru funcția de șef al statului nu poate conduce țara eficient, fără o resetare totală a executivului. Moldova are nevoie de un nou cabinet de miniștri și un nou prim-ministru, capabil să ofere o viziune coerentă și să răspundă nevoilor urgente ale cetățenilor noștri, care se confruntă cu sărăcie și criză economică. Totodată, vă informez că voi fi deschis la discuții cu Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, atât timp cât ambii oferă garanții publice că vor continua ferm parcursul de integrare europeană al Republicii Moldova, în interesele țării și ale cetățenilor. Așa este și în diplomație, domeniu în care am experiență de aproximativ 20 de ani, trebuie să rămânem deschiși dialogului, dar să aducem la masa negocierilor cerințele și așteptările oamenilor care ne-au susținut”, se mai arată în mesajul lui Tudor Ulianovschi.

La final, diplomatul a subliniat că echipa sa și oamenii care l-au votat așteaptă de la următorul președinte o guvernare competentă, o resetare a puterii executive și un angajament sincer pentru binele comun al țării.


Preluat de la: Unimedia.info