Ultima oră! Maia Sandu îl invită la dezbateri pe Alexandr Stoianoglo: Să discutăm serios cum vedem viitorul Moldovei

„Mă adresez și contracandidatului meu, respect votul celor care șoi-au oferit încrederea în dvs. În această săptămână trebuie să avem o dezbatere serioasă despre cum vedem viitorul Moldovei și încotro vrem să mergem. Să ne audă cetățenii și să decidă. Echipa mea va lua legătura cu dvs, pentru a discuta modul în care vom organiza această dezbatere”, s-a adresat Maia Sandu către Alexandr Stoianolgo.

Astăzi, după anunțarea rezultatelor preliminare la prezidențiale și referendum, președinta Maia Sandu, candidata susținută de PAS la scrutinul pentru Președinție, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că datorită diasporei, „Moldova din nou și-a salvat democrația și cursul spre progres”.

Ieri noapte, după închiderea secțiilor de votare și după mai multe ore de așteptare, președinta Maia Sandu, candidată la prezidențile, a ieșit cu un mesaj scurt, în care a acuzat „grupări criminale de atac asupra țării, cu scopul de deturna procesele democratice”. „Așteptăm rezultatele finale ca să venim cu decizii”, a declarat Maia Sandu fără să precizeze la ce fel de decizii se referă.

Potrivit CEC, niciunul dintre cei 11 candidați la funcția de președinte al RM nu a acumulat cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri și în 2 săptămâni urmează a fi organizat cel de-al doilea tur de scrutin.

Conform datelor preliminare, după procesarea a 99,32 de procese verbale, Maia Sandu a acumulat 42,3%, iar Alexandr Stoianoglo 26,07%.

Referendumul constituțional e mai mult pe DA, dar la o foarte mică diferență, după ce au fost contabilizate 98,60% din procesele verbale.


Preluat de la: Unimedia.info