Ce locuri neexplorate au rămas în Chișinău pentru cunoscătorii istoriei sale

”Desigur, există asemenea locuri. Orice cercetător știe că odată cu extinderea cercului de cunoștințe se extinde hotarul neexploratului. Dar ”știe-tot” este caracteristic celui care s-a oprit în dezvoltarea sa. Pe harta orașului există numeroase pete albe. Există locuri în care vreau să ajung, dar deocamdată nu reușesc. Există locuri ”explorate”, dar care nu contenesc să uimească prin caracterul neobișnuit și paradoxal”, a menționat Alexandru Pavlov.

”Este o lume minusculă la scara urbană, despre existența căreia nu știe nimeni, în afară de localnici. Avem destule asemenea «lumi» în Chișinăul «mare». Și asta îl face și mai minunat. Unicitatea și diversitatea micului îmbogățesc marele, care le unește”, a spus ghidul.

El a atras atenția că și într-un șir de orașe europene turiștilor le este demonstrată, spre exemplu, cea mai îngustă stradă.

”Pot spune că ale noastre ”cele mai înguste străzi” pot concura cu succes cu ”ale lor”. În traseele mele turistice am inclus două asemenea străzi. O cărărușă de cca un metru lățime șerpuiește printre gardurile de lemn, dar este marcată pe harta Chișinăului ca stradă cu drepturi depline. Și are case numerotate legal. Dar avem și o stradă lată, prezentabilă, pe care totuși nu este înregistrată măcar o adresă”, a subliniat Alexandru Pavlov.

Potrivit lui, încă nu demult, pentru el era ”terra incognita” localitatea numită în oraș Malina Mică.

Eu fac mai multe excursii la Malina Mică, de la începuturile ei ( str. Grenoble) la confluența cu r. Bîc (în regiunea combinatului de tutun)”, a menționat el.


Preluat de la: Noi.md