Scandal la ANI. Un inspector își acuză șeful că l-a presat să verifice un judecător

„E o acuzație gravă și ridică semne de întrebare serioase cu privire la activitatea și transparența instituțiilor și reprezintă intimidarea judecătorilor. Asemenea declarații trebuie să fie investigate prompt și imparțial, altfel ar submina încrederea publicului în procesul de control, dar și indepedența judecătorilor. Înțeleg că există o anchetă în curs de desfășurare și ar trebuie ca CSM să fie informat de îndată ce vor fi audiate toate părțile implicate în acest conflict”, a precizat Alexandru Postica, membru al Consiliului, anunță Noi.md cu referire la uninedia.info

„Recent în spațiul public a apărut interviul în fața Consiliului Național de Integritate, unde un ispector de integritate a făcut declarații cu privire la presiuni pentru a desfășura un control asupra unui judecător.

E o acuzație gravă și deși aceste afirmații nu sunt confirmate printr-o procedură clară sau anchetă de serviciu, ele ridică semne de întrebare serioase cu privire la activitatea și transparența instituțiilor și reprezintă intimidarea judecătorilor dacă sunt făcute astfel.

Consider că asemenea declarații trebuie să fie investigate prompt și imparțial, altfel ar submina încrederea publicului în procesul de control, dar și indepedența judecătorilor. Din start menționez, este o simplă declarație, evident înțeleg că există o anchetă în curs de desfășurare și ar trebuie ca CSM să fie informat de îndată ce vor fi audiate toate părțile implicate în acest conflict, cu privire la situația în privința inclusiv a judecătorilor vizați”, a subliniat membrul CSM, Alexandru Postică.

Solicitați de UNIMEDIA, responsabilii de la ANI nu au venit, deocamdată cu o reacție.


Preluat de la: Noi.md