5 sfaturi pentru a vă păstra sănătatea toamna

1. Hipertermia în sine nu este cauza maladiilor. Ele sînt cauzate de viruși. În mod normal, sistemul imunitar îi detecteaza cu succes și îi lichidează, dar forțele de apărare ale unui om răcit de multe ori nu pot face față. De aceea, sarcina principală în caz de hipotermie – a preveni pătrunderea virusului în organism. Nu vizitați locurile aglomerate și în măsura posibilităților refuzați la călătoriile cu transportul public – acolo neapărat vor fi purtători de viruși respiratorii.

2. Refuzați rețetele „testate”, cum ar fi brandy sau vinul fiert – acestea dau un fals sentiment de căldură și amenință cu probleme grave de inimă și vasele de sînge.

3. Nu este bine să faci baie caldă sau să folosești termoforul. Poate că de răceală nu te vei imbolnăvi , dar s-ar putea foarte ușor ajunge la complicații, cum ar fi tulburările de ritm cardiac și hemoragiile interne.

4. Bea ceai cald sau lapte – acestea stimulează transpirația și, astfel, ajută organismul sa lupte impotriva virușilor, fiertura de măceș, dulceața de cătină sau de coacăză diluate în apă conțin o cantitate mare de vitamina C, care ajuta în lupta cu răceala.

5. Nu vă grăbiți să luați pastile. Țineți minte că guturaiul apărut după hipotermie nu întotdeauna indică debutul răcelii. Acesta poate fi un simptom de așa-numita alergie la frig – o variație de reacții alergice.


Preluat de la: Noi.md