Renato Usatîi, la Edineț: Toate instituțiile publice trebuie să fie obligate să cumpere pentru alimentație doar produse autohtone 

Renato Usatîi a anunțat că, odată ce va deveni președinte, va fi modificată procedura achizițiilor publice pentru a avea alimentație de calitate, dar și pentru a oferi un sprijin real producătorilor din Republica Moldova.

Totodată Renato Usatîi optează pentru ca cel puțin 50% din produsele de pe rafturile magazinelor din țară să fie moldovenești.

Prezent la întîlnire, Serghei Ivanov, care a fost propus de fermieri la funcția de consilier al președintelui pentru problemele agriculturii, a confirmat că printre primele legi pe care le vor propune în contextul protejării producătorului autohton va fi introducerea obligatorie a procentului producției autohtone care va fi pe raft:

„Cel puțin 50% din producția prezentă pe rafturile din centrele comerciale din țară trebuie să fie de origine autohtonă”.

*Publicitate electorala / Partidul Politic „Partidul Nostru” , candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova Renato Usatîi. Achitat conform contractului nr.1.01 din 30.09.2024, Mld Media SRL IDNO: 1003600012997


Preluat de la: Noi.md