Aceste centuri, care reprezintă niște benzi de particule încărcate, sînt ținute de magnetosfera planetei noastre și nu au mai fost fotografiate atît de detaliat pînă acum.
Instrumentul special JENI (Jovian Energetic Neutrals and Ions) de la Laboratorul de fizică aplicată Johns Hopkins a utilizat senzori pentru a înregistra atomii neutri din punct de vedere energetic, permițînd captarea, în detalii fără precedent, a inelului de plasmă care înconjoară Pămîntul.
Acest zbor unic a permis, de asemenea, misiunii Juice să se pregătească pentru întîlnirea sa cu Jupiter în 2031. În timpul survolului, JENI și „partenerul” său JoEE (Jovian Energetic Electrons) au colectat date importante privind interacțiunea dintre magnetosferă și mediul spațial. Aceste date îi vor ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine cum funcționează magnetosferele unor planete precum Jupiter și Saturn.
Următoarea etapă a misiunii va fi survolarea planetei Venus în 2025, care va servi drept praștie gravitațională pentru continuarea călătoriei lui Juice către Jupiter.
Preluat de la: Noi.md