Mai exact, cei trei cu vîrste de 24, 28 și 36 de ani l-au constrîns pe deținutul șantajat (inclusiv l-au bătut) ca să joace cărți contra bani, chiar dacă acest joc sau altele de noroc sînt interzise în penitenciar și chiar dacă cunoșteau că acesta nu aveau bani. Astfel, pe parcursul anului 2024, aceștia au obținut transferuri bănești pe cartele bancare de la rudele acestuia peste 23.000 lei, urmînd să mai primească altă tranșă de peste 10.000 lei, pentru bugetul comun al grupului criminal organizat din care fac parte.
Totuși, una din rudele persoanei șantajate, care muncea în afara țării și transfera sume de bani la solicitarea acesteia, a depus plîngere la revenirea în Moldova; iar deținutul vizat a fost transferat într-un alt penitenciar pentru ca să-i fie asigurată securitatea. Au urmat șase percheziții la cei trei condamnați sub conducerea procurorilor PCCOCS, desfășurate cu sprijinul mascaților angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor (DDS Pantera).
Astfel, de la cei trei deținuți au fost ridicate telefoane mobile și cartele telefonice care ar fi folosite în schema de șantaj (dintre care una a fost înghițită de către un deținut percheziționat), precum și înscrisuri cu datele unei cartele bancare și substanțe prezumtiv interzise în penitenciar ce urmează a fi supuse expertizării.
Investigațiile continuă, timp în care cei trei deținuți cercetați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.
Preluat de la: Noi.md