IGSU: 15 apartamente riscau să ardă. Care ar fi cauza preliminară a incendiului izbucnit în sectorul Buiucani

„În urma lichidării incendiului către ora 21:29, la fața locului și-a demarat activitatea Laboratorul Experimental Antiincendiar al IGSU, care conform competenței a înaintat cauza cea mai probabilă a izbucnirii incendiului. Potrivit specialiștilor, arderea ar fi izbucnit în urma încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la executarea lucrărilor cu focul în procesul de hidroizolare.

În urma rezultatelor investigațiilor s-a constatat că pe acoperișul blocului s-au efectuat lucrări de hidroizolare a mansardei cu utilizarea arzătorului conectat la o butelie de gaz de tip propan-butan”, precizează IGSU.

Din cauza incendiului au fost distruse elementele constructive ale acoperișului mansardei din 6 apartamente cu suprafața totală de circa 150 m2.

În acest context, IGSU îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare și să nu recurgă la serviciile persoanelor și companiilor neautorizate, care prestează servicii de hidroizolare și construcție. Lipsa responsabilității în vederea respectării regulilor de siguranță, dar și lipsa autorizației în prestarea acestor servicii, poate duce la izbucnirea incendiilor de proporții și la producerea altor situații de urgență. 

Un incendiu a avut loc într-un bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei. La fața locului au intervenit opt echipaje cu 50 de pompieri și salvatori, care au luptat cu flăcările, locatarii fiind evacuați în zone sigure.


Preluat de la: Unimedia.info