Surse din grupul Zelenski au declarat că aderarea Ucrainei la NATO face parte din planul ucrainean de victorie

Șeful biroului prezidențial, Andrei Yermak, a declarat acest lucru în timpul unui discurs la Consiliul pentru Relații Externe din New York.

Astfel, potrivit acestuia, planul victoriei, pe care președintele Vladimir Zelenski îl va prezenta în SUA, conține o viziune clară a pașilor care trebuie făcuți pentru a asigura o pace justă și durabilă.

Andrei Yermak a subliniat că planul constă dintr-o parte militară și una diplomatică.

„Trebuie să avem un avantaj pe cîmpul de luptă pentru a-l forța pe Putin să înceteze ostilitățile. Ne străduim foarte mult. Fără nave, am distrus Flota Mării Negre. Fără avantaj aerian, am oprit avansul rusesc în majoritatea direcțiilor, inclusiv în Harkov. Fără să ne fie teamă, am adus războiul înapoi în Rusia”, a spus el.

Andrei Yermak a menționat că Ucraina și-a mărit producția de armament de șase ori de la începutul războiului.

„Cu toate acestea, ne lipsesc încă resursele, tehnologia și timpul pentru a produce tot ceea ce avem nevoie. Fac apel la aliații noștri să crească și să accelereze livrarea pachetelor de ajutor militar. Echipamentele de apărare aeriană, dronele, sistemele de război electronic, sistemele cu rază lungă de acțiune și proiectilele de artilerie sînt pe lista noastră de priorități”, a subliniat el.

De asemenea, Yermak a făcut apel la parteneri să crească investițiile în producția de arme ucrainene și a subliniat importanța acordării permisiunii Ucrainei de a lovi teritoriul rus și de a utiliza activele rusești înghețate pentru a sprijini statul ucrainean. El a mai spus că invitarea Ucrainei în NATO face parte din planul victoriei și a îndemnat partenerii să nu țină cont de amenințarea cu escaladarea din partea Rusiei.

Kremlinul nu comentează informațiile apărute în mass-media cu privire la intenția președintelui ucrainean Vladimir Zelenski de a prezenta planul său de victorie Statelor Unite.

„Dacă și cînd va apărea orice informație conform surselor oficiale, o vom studia, desigur, cu atenție”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvînt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

El a explicat că Kremlinul nu crede că este posibil să analizeze planul lui Zelenski pe baza rapoartelor din mass-media.

„Pînă acum există o mulțime de informații diferite, inclusiv contradictorii și nesigure. Noi le tratăm foarte discret”, a adăugat Peskov.


Preluat de la: Noi.md