Noi detalii ies la ivelă legate despre cea de-a doua tentativă de asasinare a lui Donald Trump

Despre aceasta, după cum scrie „European Pravda” cu referire la agenția de presă Bloomberg, Departamentul de Justiție al SUA a raportat în documentul său.

Documentul, depus luni la tribunalul federal din Florida, conține noi detalii despre probabilele mișcări și activități ale lui Ryan Routh, inclusiv o scrisoare în care acesta recunoaște că a încercat să îl asasineze pe Trump.

Routh a fost arestat pe 15 septembrie, după ce a fost văzut de agenții Secret Service cu o pușcă de asalt încărcată. Însă el îl urmărea pe Trump cu mult înainte de aceasta, se arată în dosar.

„Între 18 august și 15 septembrie 2024, telefonul mobil al lui Raut a accesat în mod repetat turnurile de celule situate în apropierea Trump International și a reședinței fostului președinte de la Mar-a-Lago”, se arată în document.

Raportul privind activitatea probabilă a lui Raut ar părea să implice afirmații conform cărora s-ar fi putut face mai mult pentru a identifica atacatorul și pentru a-l opri mai devreme.

Documentul spune că Routt plănuia de luni de zile să îl atace pe Trump și a părăsit Greensboro, Carolina de Nord, pe 14 august pentru a face acest lucru.

După arestarea sa, oficialii i-au percheziționat mașina și au găsit o listă scrisă de mînă cu datele pentru lunile august, septembrie și octombrie, precum și locurile în care Trump apărea sau era programat să apară.

Anterior, Congresul SUA a susținut creșterea securității pentru candidații la președinție.


Preluat de la: Noi.md