Stamate: Nu e vreo garanție că unii nu se vor corupe

„Nu există nicio garanție că o persoană competentă numită în funcție nu se va corupe la un moment dat.

Înțeleg ca o bună parte din cetățeni nu știu prevederile codului de proceduri penale, însă competențele Procuraturii Anticorupție sînt mult mai largi, inclusiv au fost lărgite la solicitarea sefei PA, Veronica Dragalin”, a menționat depuata PAS.

„Staff-ul PA a fost completat inclusiv prin modificări legislative a Parlamentului, deci eu nu vă pot reda cîte acțiuni s-au făcut în întîmpinarea Procuraturii Anticorupție, în ultimii 2 ani. S-a făcut un volum de muncă destul de mare în a ajuta Procuratura să aibă la îndemînă toate instrumentele: condamnare sau trimiterea în judecată în lipsă, confiscare extinsă, acord de colaborare și cel de recunoaștere a vinovăției, modificarea competențelor, separarea PA de CNA, toate acestea practic pe parcursul ultimului an de zile.

Nu cred că poate cineva să ne acuze că nu am susținut PA în activitățile sale, toate ce s-au solicitat încet-încet au fost livrate, inclusiv modificarea statutului personal și decizia de majorare a salariilor procurorilor”, susține Stamate.


Preluat de la: Noi.md