Dosar penal pentru tentativa de a „cumpăra” un deputat socialist. Deputatul PSRM ar fi refuzat 400-500 de mii de euro

 

Procuratura Generală confirmă că există cel puțin o cauză penală pentru tentativă de corupere a unui deputat. Informația a fost oferită la solicitarea TV8, după ce președintele Igor Dodon a declarat că mai mulți deputați socialiști au primit oferte de 400-500 de mii de euro pentru a trece la Partidul Șor sau la grupul parlamentar „Pro Moldova și au făcut denunțuri la Procuratură.

Deputatul a depus un denunț la Centrul Național Anticorupție săptămâna trecută și a fost inițiată o cauză penală, a precizat serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Nu au fost dezvăluite alte detalii, cine este deputatul care s-a plâns la CNA, ce fapte a invocat și cine ar fi persoanele care au încercat să-l corupă.

Precizăm că, în ultima perioadă, 14 deputați au plecat din Partidul Democrat și liderii PDM au declarat de nenumărate ori că aceștia au fost plătiți să adere la alte fracțiuni, pentru a desființa majoritatea parlamentară PSRM-PDM și a demite Guvernul Chicu.

Amintim că există și alte informații despre care, deocamdată, Procuratura lui Stoianoglo nu spune nimic – nu există niciun progres în Dosarul Bahamas (spălare de bani din Rusia și finanțare ilegală a PSRM), sau despre „problema” „kuliokului” cu bani oferit de Plahotniuc lui Dodon pentru același PSRM.

 


Preluat de la: Timpul.md