Securitatea lucrătorilor expuși la radiații optice artificiale: Ce document a aprobat astăzi Guvernul

Radiațiile optice artificiale sînt prezente în mai multe domenii de muncă, în special, unde sînt utilizate echipamente și tehnologii care emit lumină artificială intensă: industria manufacturieră și sectorul medical, unde lucrătorii sînt expuși la aceste condiții perioade îndelungate, notează Noi.md.

Regulamentul are scopul de a elimina sau de a reduce la minimum nivelul de expunere a lucrătorilor la aceste radiații prin introducerea unor măsuri preventive.

De asemenea, stabilește valori-limită de aflare în situații de risc pentru lucrătorii expuși la radiații incoerente și radiații laser.

Principalele prevederi ale proiectului sînt: aprobarea normelor privind protecția lucrătorilor împotriva riscurilor pentru sănătatea și securitatea lor generate de expunerea la radiații optice artificiale la locul de muncă; stabilirea riscurilor profesionale pentru sănătatea și securitatea lucrătorilor cauzate de efectele nocive pentru ochi și piele urmare a expunerii la radiații optice artificiale etc.


Preluat de la: Noi.md