Lovitură pentru Putin. Forțele Ucrainei încep o nouă bătălie lângă Kursk

În timp ce Moscova vorbește despre sfârșitul ofensivei ucrainene în regiunea Kursk , începe bătălia pentru următoarea așezare mare a Federației Ruse – Korenevo, scrie expertul BILD în analiza datelor deschise, Julian Röpke.

În dimineața zilei de 20 august, grupul rus „Nord” a publicat un filmuleț care arată unități ucrainene care operează la 300 de metri de intrarea în satul Korenevo, care se află la 19 kilometri de graniță. Aceste lovituri confirmă începutul luptei pentru Korenevo. Potrivit lui Röpke, cucerirea acestui sat va fi mai rău pentru reputația președintelui rus Vladimir Putin decât pierderea lui Suja.

„Spre deosebire de Suji, Putin nu se va ma putea scuza că a fost luat prin surprindere și a fost nepregătit. După două săptămâni de lupte în regiunea Kursk, armata rusă a fost pusă în alertă și a transferat mii de soldați în regiune ca întăriri. În această situație, pierderea în fața forței expediționare ucrainene ar fi o rușine teribilă pentru conducerea militară rusă”, a spus Julian Röpke.

În plus, armata ucraineană avansează și în alte direcții. Astfel, forțele Kievului au reușit să preia controlul asupra satului Martinivka, care se află la nord-est de Suji pe drumul P200 care duce la Kursk. Satul era important ca punct de plecare pentru o potențială contraofensivă rusă asupra Suja, așa că era păzit de unități cecene. Cu toate acestea, acest pericol pentru forțele ucrainene este în scădere în prezent.

După aruncarea în aer a celor trei poduri de peste râul Seim, rușii fie vor trebui să continue lupta pentru acest teritoriu, fie să se retragă pe malul celălalt al râului. Dar ambele variante sunt fatale pentru ei, susține analistul Julian Röpke.

Mii de militari ruși au fost prinși în regiunea Kursk, după ce forțele ucrainene au distrus toate cele trei poduri peste râul Seim din districtul Glușkiv în ultimele trei zile.

Se observă că trupele ucrainene avansează adânc în Rusia dinspre est și vest. Prin urmare, în condițiile în care au fost aruncate în aer podurile de peste Seim spre nord, va fi dificil pentru unitățile Forțelor Armate Ruse să conducă apărarea. În plus, în vest, soldații Forțelor Armate ale Ucrainei au trecut deja granița și au preluat controlul pe o mică zonă a teritoriului Federației Ruse în 15 kilometri pătrați până la râul Seim, unde se află satul Otruba.

„Rușii au acum o alegere simplă: fie luptă și apără acest teritoriu, fie se retrag. Aparent, ambele opțiuni sunt fatale pentru ei”, scrie analistul german.

Astfel, după distrugerea ultimului pod peste râu, evacuarea populației și aprovizionarea trupelor ruse depind acum în întregime de numărul de bărci și de construcția unui număr suficient de poduri de pontoane .

Potrivit analistului, trupele ucrainene mai au 2,6 km până la râul Seim pentru a închide ceaunul (încercuirea). Situația este similară în districtul Korenevoi, unde forțele ucrainene luptă pentru satul cu același nume și gară. Dacă rușii vor pierde această așezare, va însemna și închiderea cazanului, întrucât între așezare și râul Seim există o pădure și nu există drumuri majore.


Preluat de la: Unimedia.info