Autoritățile din orașul stațiune i-au avertizat pe turiștii care făceau plajă și se distrau pe malul mării să nu se apropie de locul accidentului, în timp ce zona este examinată de experți. Despre aceasta scrie publicația Metro.
Imaginile publicate arată stînci și resturi aflate la poalele muntelui, precum și case uriașe cu mai multe etaje situate pe marginea acestuia.
Comentînd rapoartele oficialilor privind prăbușirea, o femeie a scris pe Facebook: „Se simte ca și cum orașul ar cădea în mare”. Alții au observat că prăbușirea ar putea fi legată de ploile abundente din ultima vreme, care au erodat grav solul. „Oamenii trebuie neapărat să stea departe pentru că este foarte periculos”, a adăugat Brenda Jacoby, o participantă la dezbatere. De altfel, astfel de alunecări de teren au loc în mod regulat în Regatul Unit. Anterior, în orașul West Bay (comitatul Dorset), o stîncă s-a prăbușit și ea. După acest incident, consiliul municipal a avertizat locuitorii cu privire la acest risc.
„Vă rugăm să acordați o atenție sporită dacă intenționați să vizitați plaja în acest weekend. Căderile de stînci au loc fără avertisment. Fiți atenți la semne și stați departe de marginea și de poalele stîncilor”, se arată în declarație.
Agenții imobiliari spun că priveliștile de la casele construite pe marginea muntelui sînt spectaculoase, dar este o achiziție foarte riscantă. De exemplu, anul trecut, Kevin Jordan, rezident local, s-a plîns de casa sa de pe coasta Norfolk: „Înainte de a cumpăra casa, am consultat topografii. Aceștia m-au asigurat că aș putea locui acolo încă aproximativ 100 de ani, dar nici 100 de zile mai tîrziu funcționarii mi-au ordonat să îmi fac bagajele din cauza pericolului de prăbușire”.
Preluat de la: Noi.md