Are opt copii acasă, dar asta nu a împiedicat-o să susțină BAC-ul: Istoria unei mame cu visuri mari

„Am auzit, în anul 2020, că este învățămînt seral online. Acest detaliu m-a atras, pentru că, avînd copii, nu poți să te duci în fiecare zi la ore”, spune Maria Buga.

Femeia a mai adăugat că nu s-a gîndit niciodată să renunțe la studii. Cea mai grea perioadă a fost cînd trebuia să facă drum lung pînă la Bălți.

„Am crezut că nu o să mă descurc emoțional. Chiar și pretestările au fost cînd eram în a șaptea lună de sarcină. A fost complicat, dar m-am descurcat. Am stat la la cămin în Bălți, soțul cu copiii era acasă”.

„Noi ne-am realizat ca soț și soție în viață, ca părinți. Este bine ca să susținem soțiile noastre în realizările personale”.

Să o susțină la examenul de bacalaureat au venit și soțul, dar și micuțul Nicolae. „El s-a născut cu o săptămînă înainte de a avea examenul de bacalaureat și soțul stătea cu el lîngă poarta liceului, eu scriam. Era un pic stresant, dar am luat note bune”.

Maria Buga spune că este bucuroasă că a reuși să dea BAC-ul și că are planuri mari: își dorește să ajungă profesoară. Cu toate acestea, pe primul plan rămîne familia, care este cea mai mare realizare a lor, spun ambii soți.


Preluat de la: Noi.md