Killer-ul încă la libertate: Poliția dă asigurări că cetățenii sunt în siguranță, iar ținta acestuia a fost doar cetățeanul turc

„Poliția a întreprins și continuă toate măsurile ce țin de competența instituției noastre – acțiuni de protecție, verificare și control pe tot teritoriul național.

Au fost efectuate percheziții și descinderi în 56 de hoteluri, 49 de construcții și case abandonate, 24 de centre comerciale, 4 gări auto, 5 piețe, 5 centre de plasament, 10 parcuri, 15 cooperative și garaje, iar peste 700 de persoane au fost verificate.

La moment doi suspecți, complici la comiterea crimei, sunt reținuți și, conform informațiilor, se conturează participarea acestora la activitatea criminală cel puțin ca și complici.

Este firesc ca fiecare cetățean să-și facă griji pentru propria siguranță și cea a apropiaților, dar vă îndemnăm să vă păstrați calmul și să vă continuați activitățile cotidiene fără temeri pentru dumneavoastră și familiile dumneavoastră”, se arată într-un comunicat emis de poliție înainte de weekend.

Pe 10 iulie 2024, un bărbat pe o trotinetă a împușcat mortal, în plină stradă, un cetățean străin, în sectorul Rîșcani, au anunțat oamenii legii.

Pe rețele au apărut primele imagini de la locul crimei. Omorul s-ar fi produs în timp ce străinul stătea la o terasă din sectorul Rîșcani.

La scurt timp, poliția a publicat și imagini cu suspectul care a efectuat împușcăturile.

Oamenii legii au constat că bărbatul împușcat a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Pe rețele au fost publicate imagini cu momentul în care killerul se apropie de masa la care stătea cetățeanul turc, la o terasă din sectorul Rîșcani al capitalei, trage de 7 ori în câteva clipe doar și fuge după colț, de unde, cel mai probabil, a luat trotineta electrică și a dispărut.

Potrivit lui Viorel Cernăuțeanu, killer-ul de pe trotinetă, care l-a împușcat mortal pe cetățeanul turc, „cel mai probabil, la fel este un cetățean străin”.

Reprezentanții Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate, Biroului de Migrație și Azil, dar și cei din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii sunt așteptați luni, 15 iulie, la Parlament, pentru audieri în urma asasinatului de ieri, din sectorul Rîșcani al Capitalei, unde un membru al unei organizații criminale a fost împușcat mortal. „Persoana împușcată era una cu antecedente penale care din păcate era la libertate în urma deciziei unui judecător, iar acest lucru nu poate rămâne fără atitudine”, a declarat președintele Comisiei pentru Securitate, deputatul PAS, Lilian Carp.

Fostul șef a Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, afirmă că bărbatul împușcat la o terasă din sectorul Rîșcani al capitalei și încă trei lideri criminali de talie Europeană au ajuns în Moldova prin schema de corupție la „Interpol”, ce e doar 20% din Everestul Corupției moldovenești, iar cei 80% sunt politicieni din Parlament și Guvern, șefi IGPF și ai altor structuri de forță”.

Fosta consilieră la Ministerul Afacerilor Interne, Alina Zbancă, cere explicații ministrului din domeniu, Adrian Efros, după crima teribilă produsă la o terasă din sectorul Rîșcani al capitalei.

Poliția Republicii Moldova caută autorul imaginilor video expuse public în care suspectul crimei de astăzi de la Rîșcani a fost surprins traversând strada pe o trotinetă cu puțin timp înaintea crimei.

Mai târziu, Procuratura Generală a venit cu mai multe precizări legate de cetățeanul turc, împușcat mortal, în capitală, și care ar fi motivul pentru care cetățeanul turc nu era în arest chiar dacă acesta figura ca persoana căutată de către autoritățile de drept ale Marii Britanii.

Bloggerul Dan Ioniță cu iubita sa, Cristina, și bebelușul au fost martori ai asasinatului de la o terasă din sectorul Rîșcani, unde un cetățean turc de 41 de ani a fost împușcat mortal de un bărbat pe o trotinetă: „Ne plimbam, ziua amiaza mare, s-au auzit focuri de armă – omul e mort. Am tras o sperietură bună, e lângă casa noastră, la terasa unde servim cafeaua”.


Preluat de la: Unimedia.info