Cel mai arid deșert de pe planetă surprinde vizitatorii cu un fenomen rar de înflorire în timpul iernii australe

Atacama a fost supranumit „deşertul înflorit”, seminţele şi bulbii îndurând vremea aspre pentru a da naştere florilor o dată la câţiva ani, în timpul primăverii. Însă, ploile abundente din ultima vreme, atribuite fenomenului meteorologic cunoscut sub numele de El Nino, au condus la o înflorire precoce.

Potrivit lui Cesar Pizarro, care conduce eforturile de conservare a biodiversităţii pentru Corporaţia Naţională Forestieră (CONAF), o organizaţie aflată în subordinea Guvernului chilian, deocamdată nu există suficiente flori în această iarnă pentru ca evenimentul să poată fi considerat oficial o apariţie a „deşertului înflorit”.

Însă, în următoarele săptămâni sunt aşteptate mai multe ploi, ceea ce ar putea determina înflorirea pe o suprafaţă mai mare, a spus Pizarro. „Între timp, trebuie să aşteptăm”, a adăugat el, potrivit Reuters, citată de Agerpres. 

Înflorirea timpurie în deşertul Atacama a avut loc cel mai recent în 2015. 

„Oportunitatea de a păşi în acest loc şi de a te putea bucura de frumuseţea lui este minunată”, a declarat vizitatoarea Fernanda Ponce. „Este un privilegiu”, a mai spus ea.


Preluat de la: Unimedia.info