Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară

„Conținutul postării trebuie analizat și dacă în acea postare a fost depășită cumva discreția pe care trebuie să o manifeste un judecător, evident, chestiunea aceasta trebuie să fie verificată de inspecție”.

Caraman a comentat, inclusiv, intervievarea judecătoarei Victoria Sanduța în ședința din 1 iulie a CSM, pe marginea postărilor acesteia de pe Facebook în care a criticat situația din Republica Moldova și justiția.

„Regret că toți cei care au comentat această nenumire în funcție au văzut din cadrul ședinței plenului CSM doar întrebările care țin de Facebook și libertatea de exprimare, pentru că au fost adresate și alte întrebări care țin de integritatea acestui judecător. Votul meu, cel puțin exprimat împotriva ei, ține de integritatea și modul cum aplică legea acest judecător”.

După ședința CSM, Victoria Sanduța, dar și alți judecători care vor fi propuși președintei Maia Sandu pentru eliberarea din funcție, au criticat decizia Consiliului, în timp ce Asociația Judecătorilor „Vocea Justiției” și-a exprimat „profunda îngrijorare” față de deciziile CSM. Asociația, condusă de Victoria Sanduța, a calificat hotărîrea plenului drept una „controversată” și „contrară prevederilor legale”.

Scandalul a fost comentat și de deputata PAS Olesea Stamate. Parlamentara crede că membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele de socializare ale Victoriei Sanduța. „Mi s-a părut un pic exagerat”, a declarat recent Stamate, la Rlive.


Preluat de la: Noi.md