Pericol la ștrand! Accesul publicului la cele patru bazine din incinta Ştrandului Municipal Piatra-Neamţ a fost interzis

Accesul publicului la cele patru bazine din incinta Ştrandului Municipal Piatra-Neamţ a fost interzis, temporar, în urma unor rezultate neconforme ale calităţii apei, informează Primăria Piatra-Neamţ, conform Agerpres.

“În urma unui control efectuat zilele trecute de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, au fost prelevate probe din bazine, iar rezultatele au arătat că apa este necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic. Medicii specialişti ai DSP Neamţ au dispus suspendarea activităţii pentru cele patru bazine, spălarea şi dezinfectarea apei”, precizează primăria.
Marţi, 25 iunie, vor fi prelevate din nou probe, urmând ca, în cazul în care rezultatele vor arăta că apa este conformă standardelor de sănătate publică, bazinele să fie redeschise.Apa din bazinele Ştrandului Municipal este supusă periodic unui proces de tratare, clătire şi împrospătare, iar cu frecvenţă zilnică este analizată din punct de vedere chimic.â O situaţie similară cu cea de acum s-a produs şi anul trecut, atunci când, pentru câteva zile, accesul la bazine a fost interzis din cauza apei neconforme. După ce bazinele au fost golite şi spălate, iar apa proaspătă a fost dezinfectată, probele prelevate de DSP au fost conforme şi activitatea a fost reluată.


Preluat de la: Timpul.md