Purtarea măştilor în spaţiile închise, la cumpărături, în transportul public sau la frizer, este obligatorie în ţara noastră, la fel ca şi în alte ţări. Dacă sunt purtate corect, adică astfel încât să acopere nasul şi gura, pot reduce drastic transmiterea noului tip de coronavirus, spun specialiştii.
Folosirea acestora pe un timp îndelungat, poate duce la apariţia unor probleme de ordin dermatologic. În aceste condiţii, specialiştii au câteva sfaturi pentru a integra cât mai corect acest accesoriu în viaţa de zi cu zi.
„Sub mască este umiditate, este căldură şi sunt bacterii pe care le expirăm. Respectiv pot aparea erupţii şi se poate acutiza acneea. Îndemnăm doamnele să nu utilizeze creme foarte grase şi cantităţi mari de fond de ten sau, în general să evite fondul de ten, pentru a evita acutizarea unor dermatite”, a menționat Veronica Vîzdoagă, cosmetolog.
De asemenea, specialiştii îndeamnă femeile să nu folosească rujuri, ci doar balsam de hidratare pentru a preveni uscarea buzelor.
„Este foarte important să se aleagă tipul de mască individual. Posibil să fie o mască cusută handmade care ar putea fi mult mai naturală şi ar putea evita apariţia alergiilor”, a explicat Veronica Vîzdoagă, cosmetolog.
În ciuda acestor probleme, specialiştii spun că în această perioadă nu trebuie să renunţăm la măşti.
„Vă îndemnăm să purtaţi masca de protecţie în locurile publice, pentru că asta v-ar putea salva de la o eventuală infectare cu noul tip de coronavirus”, a precizat Eugen Gorgos, medic dermatolog.
Medicii atrag atenţia că măştile ar putea duce la deshidratare şi insolaţie în sezonul cald. Asta pentru că împiedică aerul rece să ajungă în organism, fapt care duce la creşterea temperaturii corporale, mai ales deasupra gâtului şi reţin aerul umed, astfel că oamenii uită să se hidrateze.
În context, un antreprenor japonez a găsit o soluţie pentru sezonul cald. Mai exact, a confecţionat măşti cu „aer condiţionat” pentru a ușura purtarea acestora.
Preluat de la: Publika.md