„Avem de vînzare, începînd de la 4 kilograme, pînă la 10 kilograme. Fiecare deja cumpără după gust. Unii cumpără miei mai mici, alții mai mari”, menționează Liliana Harpailă, fermier.
„Vînzările nu-s tare deocheate. Prețurile sînt cam aceleași ca și anul trecut: 120 de lei kilogramul de miel, 100 de lei kilogramul de ieduț”, adaugă Veaceaslav Harpailă, fermier.
Prețurile sînt prețuri, dar mielul nu trebuie să lipsească.
„Pîrjoale, bătute, produse feliate, salate, cred că ajunge. Miel cu umplutură și o să fie de ajuns. O să vină rudele și o să sărbătorim sărbătorile pascale”, spune o bălțeancă.
Tarabele cu ouă și cu brînzeturi sînt mai puțin asaltate de clienți. Pentru a atrage cumpărătorii, vînzătorii au micșorat prețurile. Astfel, zece ouă costă 17 lei și un kilogram de caș – 95 de lei.
„Nu cumpără nimeni ouă. sînt tare multe de casă. Cumpărătorii aduc ouă de la țară. Tare puțini cumpărători, cu toate că ouăle nu sînt scumpe”.
„Cam slab, lumea nu are bani. De Paști se cumpără mai mult cașul dulce, cel sărat nu prea, urda se cumpără la plăcinte”, afirmă Elena Lisa, vînzătoare.
Pentru a-și impresiona rudele, unii creștini sînt gata să scoată un salariu din buzunar.
„Cînd vin copiii, în jur la 3-4 mii de lei cheltuim. Iată un salariu se duce pentru sărbătoarea de Paște”, a conchis o locuitoare din Bălți.
În acest an, creștinii ortodocși vor sărbători Paștele pe 5 mai.
Preluat de la: Noi.md